IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
16:18 | 17 септември 2017
Обновен: 04:09 | 20 април 2024

Забраняват паркирането на автобуси пред "Св. Александър Невски”

Предвижда се по-справедлив начин за плащане на такса смет, каза кметът на София Йорданка Фандъкова

По материала работи: Ставри Таргов
Забраняват паркирането на автобуси пред "Св. Александър Невски”

Пред храм-паметника "Св. Александър Невски" няма да е разрешено паркирането на автобуси, до седмици ще разрешим проблема със стоянките, каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Подготвяме нова схема за паркиране на туристически автобуси, още през 2014 г. приехме да се паркира пред "Св. Александър Невски", понеже се борехме за туристи, сега имаме нова ситуация. Ще променим схемата, като автобусите само ще оставят туристите там, а после ще се оттеглят за паркинг на друго място“, обясни Фандъкова.

 

Има 27% ръст на чуждестранните туристи. Това е повече работа за малкия и среден бизнес. Това е част от икономическото развитие на града и работим в тази посока, добави столичният кмет.

 

Готвим се и за Председателството, защото това е една възможност да презентираме града си пред много хора, които формират обществено мнение, каза Фандъкова.

 

Кметът коментира и такса смет, като каза, че се предвижда по-справедлив начин за плащане на такса смет, но няма още конкретно решение.
“Трябва големите общини да се подготвим добре, за да не се стигне до драматично увеличаване на такса смет, трябва да се намери балансът, за да се намали таксата за бизнеса. Има начини поне на база на количеството бизнесът да намали таксата си”, посочи Фандъкова.

 

Важно е да има надежден механизъм за хората, които живеят в дадено жилище. Понеже има хора, които са регистрирани, но не живеят и контролът ще е малко сложен, обясни тя.

Investor.bg

Коментари

Новини Варна