IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
20:49 | 22 септември 2017
Обновен: 18:27 | 15 март 2024

5 промила алкохол откриха в кръвта на простреляното 11-годишно момче от Стрелча

Разследващи смятат, че се касае за самоубийство

По материала работи: Слав Велев
5 промила алкохол откриха в кръвта на простреляното 11-годишно момче от Стрелча

Убийствени дози алкохол в кръвта на простреляното 11-годишно момче от Стрелча са установили направените експертизи. Според разследващи, случаят е почти напълно изяснен и скоро ще бъде изнесена официална информация. Вече се говори категорично за самоубийство, информира Дарик.
 

Кръвните проби показали 5 промила – количество, трудно поносимо и за възрастен организъм, а още повече за дете (черният дроб в незряла възраст обработва спирта по-бавно и по-трудно). До убитото момче е открита бутилка уиски, наполовина изпита, както и чаша – и двете с негови отпечатъци. Предполага се, че намерените два видеоклипа са правени след поглъщането на напитката и няколко часа преди прострелването с ловната пушка на баща му.
 

По случая бяха назначени проверки, изпратен беше и екип от четирима експерти, командировани лично от главния прокурор Сотир Цацаров. Те са провели разговори с още три деца, живеещи на същия адрес, с други негови приятелчета - общо около двадесет деца, близки и роднини.

 

До момента няма данни тийнейджърът да е участвал в секта или да е бил подтикнат към самоубийство от интернет игра, каквато версия се тиражираше в началото на разследването. Специалисти от отдела за киберпрестъпления са проучили и фейсбук-профила му, но не са открили никаква следа за подбудителство. Не е бил предизвикан и да погълне огромната доза уиски, убедени са полицаи.
 

Учудващо е колко хладнокръвно говори в клиповете 11-годишният юноша за собствената си кончина. И в двете видеа е спокоен, не проронва дори една сълза. Той казва, че причината за неговото крайно решение не са родителите му. Така е решил. Допълва, че би се гордял, ако баща му отново стане гълъбар. Заръча му да се грижи за гълъбите му, тъй като те са всичко за него. В дома им се отглежда ято от над 200 породисти птици. Част от тях били на самоубилото се момче. На прощаване казва още на родителите си, че ще ги чака там някъде.
 

Мистериозното е, че самият тийнейджър по никакъв начин не подсказва какви са причините за фаталната постъпка. Малко преди това е споменавал пред свой приятел, че ще продаде гълъбите си, защото друго дете в семейството се ужасявало от тях. Които не успеел да продаде, смятал да заколи. Едва ли обаче това е причината да сложи край на живота си.
 

Никой, дори най-близките, не е усетил никакъв знак за предстоящата трагедия. Той изглеждал весело, здраво, добре гледано и обгрижвано дете, отличник, спортист, плувец и до деня на прострелването не е употребявал алкохол. Едно от предположенията е, че именно притъпените инстинкти след изпитото уиски са довели до импулсивно решение да се самоубие.

 

11-годишният тийнейджър се простреля със законното ловно оръжие на баща си – пушка ИЖ, на 4 септември. Впоследствие бе установено, че сам е отключил касата, в която е съхранявана пушката.

Коментари

Новини Варна