IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:04 | 21 октомври 2017
Обновен: 15:03 | 15 април 2024

В Смолян и Кърджали се отбелязват 105 години от Освобождението на Родопите

Честванията ще завършат с тържествена проверка-заря

По материала работи: Ставри Таргов
В Смолян и Кърджали се отбелязват 105 години от Освобождението на Родопите

В Смолян се отбелязват 105 години от Освобождението на Родопите.
 

 

Честванията започнаха тази сутрин на връх Средногорец и пред паметника на полк. Владимир Серафимов в областния град. Редица събития съпътстват празничния ден, в театъра е организирано детско утро, презентация в Звездната зала на Планетариума и шосеен пробег. В 14 ч на връх Средногорец ще бъде поклонението пред паметника-костница.

 

Община Смолян осигурява транспорт на желаещите да посетят тържествата на Родопската Шипка. Програмата ще продължи на новия център в Смолян с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на полк. Владимир Серафимов. Вечерта ще има концерт „Смолян празнува Свободата”.

 

Честванията ще завършат с тържествена проверка-заря, посветена на 105 години от Освобождението на Родопите.

 

С празнично шествие на ученици и учители Кърджали ще отбележи 105 години от своята независимост. На тази дата през 1912 година районът е освободен от Османската империя и присъединен към младата българска държава. По предварителна информация тази година няма да бъде връчено отличието „почетен гражданин“, заради необходимостта от изработване на нови критерии.

БНР

Коментари

Новини Варна