IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
19:48 | 8 декември 2017
Обновен: 20:26 | 31 март 2024

Съветът на децата ще проведе четвъртото си редовно заседание за 2017-а

По материала работи: Борис Проданов
Съветът на децата ще проведе четвъртото си редовно заседание за 2017-а

От 9-и до 11 декември в София ще се проведе четвъртото заседание на Съвета на децата.

По време на срещата ще бъдат представени резултатите от прилагането на инструмента за оценка на детското участие в България и ще бъдат разглеждани теми, свързани с безопасността в Интернет, радикализацията и превецията на зависимостите сред младите хора.

 

Членовете на националния детски консултативен орган ще разкажат за проведената кампания „Дни на правата на детето" (13 - 24 ноември), а определените от Съвета участници в ХVІІ-ия семинар на Фондация „Азия - Европа", ІV-ия Всерусийски форум в Азербайджан, конференциите „Децата и медиите" и „Насилието и детето на 21-век" ще споделят своите впечатления и поети ангажименти.

 

Младите хора ще бъдат запознати с основните обсъждания по време на кръглата маса "Подходяща информация за децата мигранти" /"Child-friendly information for children in migration"/, проведена от 28 ноември до 03 декември 2017 г. в гр. Страсбург , и ІV-та световна конференция за изкореняване на детския труд (14-16 ноември 2017 г., гр. Буенос Айрес). Членовете на Съвета ще имат възможност да дадат мнението си по дискутираните проблеми и планираните мерки.

 

KPOCC

Коментари

Новини Варна