IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:51 | 12 декември 2017
Обновен: 21:08 | 18 април 2024

Разтурват "паркинга" до храма "Св. Александър Невски"

Фандъкова нареди автобуси да остават в района не повече от 15 минути

По материала работи: Ставри Таргов
Разтурват "паркинга" до храма "Св. Александър Невски"

Паркирането на автобуси пред храм-паметника "Свети Александър Невски" се забранява със заповед на кмета Йорданка Фандъкова.

 

Според сигналите на столичани от района, мястото се е превърнало в незаконна автогара, откъдето тръгват туристически и пътнически автобуси. Често там могат да се видят и паркирани за часове превозни средства.


Според заповедта се разрешава паркиране на четири места за не повече от 15 минути на автобуси, извършващи случаен превоз.

 

Местата са определени - в северната част на улица "Оборище" в участъка между пл. "Св. Александър Невски" и бул. "Васил Левски".

 

Със специална схема е позволено паркиране на автобуси за случаен превоз с цел екскурзии или туристическа обиколка на София за най-много два часа в района на южното локално платно на бул. "Княгиня Мария Луиза" срещу Централна жп гара.

 

До 4 часа престой е разрешен на паркинга между ул. "Княз Борис І", ул. "Братя Миладинови", южния локал на бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Струга".

 

За целта Центърът за градска мобилност трябва да постави маркировка и допълнителни указателни табели на 2 езика - английски и български, става ясно още от заповедта, разпространена от кабинета на общинския съветник Симеон Славчев, който подел инициатива за забраната преди 4 месеца.

 

Изпълнението на заповедта ще се следи от Общинската полиция.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна