IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:50 | 13 декември 2017
Обновен: 21:08 | 18 април 2024

Студенти окупираха общината в Благоевград

Те не пускат никой да влиза и да излиза от сградата

По материала работи: Пламен Янков
Студенти окупираха общината в Благоевград

Студенти окупираха сградата на общината в Благоевград. Преди това те блокираха за трети път пешеходната пътека в града, където вчера беше убито 19-годишно момиче, съобщава btv.bg.

 

Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от сградата. Наложи се кметът Атанас Камбитов да слезе при тях, за да разговарят.

 

Той поясни, че кръгово кръстовище на това място не може да се изгради. Съгласи се обаче, че може да се сложи светофарна уредба, която да не е постоянна, но да е с натискане на бутон за преминаване от пешеходец.

 

Той допълни, че при това положение ще има друг проблем, но, ако това е решение, ще го направят. Каза още, че ще сложат и шумяща маркировка, но всичко това са „са палиативни мерки, ако ние не спазваме правилата на движение”.

 

Студентите настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития. Искат срещу всяко общежитие да има пешеходна пътека, защото там живеят 800 студенти. В района се паркира неправилно,  кара се с висока скорост, а студентите трябва да вървят по пътното платно.

 

19-годишното момиче загина, след като беше ударено от камион на пешеходна пътека в Благоевград вчера. Инцидентът стана минути преди 9 ч. на кръстовището на улиците „Славянска” и „Дойран”. 20-тонният камион, натоварен с пясък, е управляван от 53-годишен водач.

 

Още за катастрофата Камион уби 19-годишно момиче на зебра

Коментари

Новини Варна