IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
19:05 | 15 декември 2017
Обновен: 21:09 | 18 април 2024

3500 камери ще следят евроделегатите по време на председателството на България

Софиянци трябва да са подготвени за блокади по основни булеварди, предупреди министърът на вътрешните работи

По материала работи: Слав Велев
3500 камери ще следят евроделегатите по време на председателството на България

3500 камери ще следят европейските делегати по време на председателството. Това съобщиха кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на вътрешните работи Валентин Радев, по време на представянето на Единната система за сигурност. Силовият министър предупреди, че по време на домакинството ни на Съвета на ЕС софиянци трябва да са подготвени за блокади по основни булеварди, отбелязва Дарик.

 

За по-голяма сигурност по време на европредседателството в София ще бъдат разположени още 300 камери, в метрото пък ще бъдат монтирани още 50. Така първите ни европейски гости, които ще пристигнат през януари ще бъдат наблюдавани от близо 3500.

 
Кметът Йорданка Фандъкова посочи кои ще са основните участъци, където Биг Брадър ще вижда всичко: „По трасетата от Летището, бул. „Цариградско шосе“, НДК, бул. „България“ до резиденция Бояна“.
 

Камерите са основната превенция срещу нападения по време на председателството, заяви вътрешният министър Валентин Радев:„Внимавайте! МВР ви наблюдава. Всичко се вижда. Наблюдението е първата стъпка към това да направим превенция, за да не се случи нещо, което досега не се е случвало и аз много вярвам, че няма да ни се случи по време на председателството“, каза министърът.
 

Радев посочи и кои ще са основните неща, за които МВР ще следи: „За мигранти, особено нелегални, които минават през държавата ни, опитват се да отидат към Централна Европа, някои от тях могат да заседнат тук и да решат, че ще стоят и ако имат лоши помисли, ние да ги видим и да ги спрем“.


 
След европредседателството, камерите ще бъдат използвани и да следят нарушителите на столичните пътища.

Коментари

Новини Варна