IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
19:59 | 19 януари 2018
Обновен: 16:08 | 21 март 2024

Само 10% от хората, които имат жилища, ги застраховат

По-голямата част от застрахованите имоти са в градовете

По материала работи: Пламен Янков
Само 10% от хората, които имат жилища, ги застраховат

Едва около 10% от хората, които имат жилища, ги застраховат. Това показват данни на застрахователите, цитирани от nova.bg. По-голямата част от застрахованите имоти са в градовете.

 

Ако искаме вноската да ни е възможно най-ниска, повечето застрахователи предлагат минимално покритие: т.е. да застраховаме дома си от евентуален пожар, наводнение или силен вятър, например. Това може да ни струва, според жилището и застрахователя, средно между 30 и 90 лв. на година.

 

Естествено, по-скъпа е вноската, ако искаме да добавим и други възможни щети - например при кражба или вандалска проява, мълния или ВиК авария.

 

За България застрахователите препоръчват да защитим дома си срещу земетресение, защото не е изключено да изпаднем в ситуация, като тази в Перник преди няколко години.

 

Ако искаме жилището ни да е изцяло защитено, застрахователите предлагат защита дори от падащи самолети, ако живеем близо до летище. Или от морски вълни - ако вилата ни е на брега.

Коментари

Новини Варна