IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
10:34 | 21 януари 2018
Обновен: 07:30 | 17 април 2024

В Добрич протестират срещу поскъпването на водата

Това е поредна демонстрация в града

По материала работи: Слав Велев
Снимка БТА

Нов протест срещу предложението за поскъпване на водата в област Добрич организират граждани, съобщава "Фокус".
 

Протестиращите ще се съберат от 11.00 часа пред сградата на Областна администрация Добрич, като ще преминат по част от централната пешеходна зона и за кратко ще бъде блокирано движението на автомобили в района на "Стара къща".
 

Миналата неделя се проведе протест под мотото: "И една стотинка е много", а днес то ще бъде: "Извинявайте за неудобството, ние се опитваме да променим Добрич".
 

Протестът е организиран от Гражданска инициатива, която чрез социалните мрежи заявява: "Ние организирахме гражданския протест миналата неделя, на който стартирахме подписка в подкрепа на исканията на гражданите на град Добрич да не се увеличава цената на ВиК-услугите за област Добрич, за оставка на директора на ВиК-Добрич и борда на директорите".
 

Настоява се също така проблемите на дружеството да бъдат подложени на широко обществено обсъждане с участието на жителите на града. Само за 5 дни подписката са подкрепили повече от 1100 души от Добрич и областта.


"Търпението на народа е на ръба на чашата, добре че пак няма вода, иначе щеше да прелее?", заявяват от Гражданската инициатива

Коментари

Новини Варна