Задържаха двама за депониране на отпадъци
Публикувана: 11 Mar 2018 | 17:17
Неправомерно са депонирани отпадни продукти и скална маса в горски площи в района на Стрелча. Задържани са двама души.
 
Това е разкрито по сигнал. Съобщението за извършваната нерегламентирана дейност в горски територии, намиращи се в землището на Стрелча, било получено в полицията тази сутрин. 

Незабавно бил сформиран екип от полицейски служители и на местното горско стопанство. В резултат на предприетите действия, в района на рудник „Мали Кланидял”, където се извършва добив на пегматит, били засечени два камиона, в момент на изсипване на отпадъци от обработката на скалната маса. Районът бил извън контурите на мястото, където може да се извършва тази дейност съгласно концесионния договор. Според извършеното замерване с помощта на GPS –система е установено, че отпадъците били депонирани в горска територия, намираща се в непосредствена близост и до вододайната зона на Стрелча. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище под ръководството на разследващ полицай. 

Двамата водачи на товарните автомобили са задържани за срок от 24 часа, а камионите – иззети, последвал е незабавен доклад и съгласуване на действията с дежурен прокурор от Районната прокуратура в средногорския град. Подадена е информация и към РИОСВ-Пазарджик. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава, води се дознание.  
 

Коментари ( 0 )