IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
20:30 | 12 март 2018
Обновен: 21:45 | 18 април 2024

Пакети със 7 основни храни в помощ на бедните

Ще бъдат раздадени 5031 тона храни, всеки пакет е на стойност 46 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Пакети със 7 основни храни в помощ на бедните

От днес започва раздаването на пакети със седем продукта за бедни в областите Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. Графикът е качен на сайта на Агенцията за социално подпомагане и на този на партньорската организация по програмата – БЧК.
 

В пакета са включени бисквити, леща, консерва скумрия, мед, доматено пюре, лютеница и грах, на обща стойност 46 лв. Ще бъдат раздадени 5031 тона храни, пише "24 часа".

 

През миналата година по първия транш бяха раздадени 10 000 тона хранителни продукти на над 316 000 лица в тежко социално положение. Тогава те получиха 10 от общо 17-те вида храни, определени в индивидуалния пакет - брашно; ориз; спагети; пюре от картофи; гювеч; компот; конфитюр; говеждо в собствен сос; захар и вафли, на стойност 67,19 лв.

 

До момента пакети с храни се предоставят ежегодно, като така Агенцията за социално подпомагане успява да изпълнява основната цел на програмата за храни и/или основно материално подпомагане, а именно нуждаещите се да получават подкрепа под формата на хранителни продукти регулярно.

 

Съдържанието на пакетите се определя въз основа на масовата употреба на храните от домакинствата и след препоръки от Министерството на здравеопазването. По програмата се осигурява и топъл обяд, като тази услуга се предоставя по проекти на общините целогодишно.

 

Раздаването на хранителните продукти се извършва на територията на цялата страна, в пунктовете на БЧК – партньорската организация по програмата, по предварително определения график. Получаването на хранителните продукти е организирано така, че хората, за които са предвидени пакетите, да могат да ги получат в най-близкия до тях пункт.

 

Пунктове за раздаване на храни има и в най-малките и отдалечени населени места в страната.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна