IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
10:10 | 18 април 2018
Обновен: 22:06 | 18 април 2024

Адвокат за ареста на Иванчева: Много шум за нищо!

Задържането им – унизително, оставили ги и без вода

По материала работи: Пламен Янков
Снимка dnes.bg

Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо", заяви адвокат Ирен Савова, която е защитник на заместник-кметицата на "Младост" Биляна Петрова, която бе арестувана във вторник заедно с кметицата Десислава Иванчева.


"Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста", коментира юристът, цитиран от dnes.bg.

 

"Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях. Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ", заяви тя пред Нова тв и добави, че Петрова във всички случаи ще си търси правата.

 

"Тревожно беше това, което видях, от гледна точка на тази показност, с която се случва. Доста са озадачаващите неща. В колата имаше множество кашони. Как уцелиха точно този кашон с парите", допълни тя и поясни, че автомобилът, в който са намерени парите, е служебен на общината и доста хора го използват.

 

"Нямаше казус, нямах право на адвокат – 34 полицаи имаше", каза кметът на "Младост", излизайки снощи от Спортната палата.

 

"За мен това е клопка. На заден багажник, оставени - ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 ч. имаме адвокат. Четири часа - от 1 без 15 до 17 ч. нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и го направиха показно", настоя Десислава Иванчева.

Коментари

Новини Варна