IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
16:08 | 19 април 2018
Обновен: 22:40 | 16 март 2024

Побой над затворник предизвика проверка в Пазарджик

Пандизчии пребили на 15 април "колегата" си Стайко Иванов

По материала работи: Пламен Янков
Побой над затворник предизвика проверка в Пазарджик

Побой над затворник предизвика проверка в затвора в Пазарджик, която се извършва сега, обяви пред "Фокус" Сашка Андрекова от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

 

Тя обясни, че лишеният от свобода Стайко Иванов е съобщил на постовия надзирател, че при прибиране от обяд на 15 април са му били нанесени няколко удара с юмрук в областта на лицето и на гърдите от други затворници.

 

Стайко Иванов веднага е отведен в стационара на затвора, където му е оказана лекарска помощ. Той обаче е поискал допълнително освидетелстване от външно болнично заведение, отбелязват от dnes.bg.

 

От страна на администрацията на пазарджикшкия затвор е назначена вътрешна проверка за изясняване на инцидента, уведомена е Районната прокуратура за случая, както и той е отразен в регистъра за травматични увреждания.

 

"Лишеният от свобода е отделен от другите затворници, след което ще бъде преместен в друга група", уточнява Андрекова, според която проверката продължава.

Коментари

Новини Варна