IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
17:50 | 16 май 2018
Обновен: 22:15 | 18 април 2024

И пак на марш в София: Свобода за конопа!

Шествието ще поиска легализацията на тревата

По материала работи: Борис Проданов
И пак на марш в София: Свобода за конопа!

Традиционен марш за легализиране на притежанието и отглеждането на малки количества трева ще се проведе в неделя в София.

 

Шествието под наслов "Свобода за конопа" ще тръгне в 15:30 часа в събота от столичния площад "Света неделя", съобщи "Дарик".

 

Според Българското либертарианско общество законът, който криминализира употребата на канабис, не действа. Доказателството е, че за последните 15 години българите, опитвали в живота си трева, са се увеличили пет пъти.

 

"От друга страна, ако падне забраната за отглеждане на трева, ще бъдат пресечени дилърите, които я продават", убеден е един от организаторите Димитър Карагегов.

 

Той обясни, че маршът е традиционна демонстрация с 15-годишна история. Той припомни, че това е времето, през което се практикува тоталната криминализация на притежание, дори и на малки количества незаконни вещества.

 

"Това означава, че ако в джоба ви намерят една единствена цигара с трева, вас ви грози затвор от 1 до 3 години. Това е основното желание на демонстрацията", каза още Карагегов.

 

Той обяви, че първото основно искане на марша е да се спре вкарванего хора в затвора заради това, че притежават малки количества трева в себе си.

 

dnes.bg

 

Прочети още: Младежи, пациенти и граждани ще проведат марш Свобода за конопа

Коментари

Новини Варна