IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
12:39 | 15 юни 2018
Обновен: 14:24 | 29 февруари 2024

Президентът поздрави мюсюлманите по повод Рамазан Байрам

По материала работи: Пламен Янков
Президентът поздрави мюсюлманите по повод Рамазан Байрам

Президентът Румен Радев е поздравил мюсюлманите в България по повод Рамазан Байрам, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, цитиран от Дарик.

 

В дните на Рамазан Байрам, посветени на опрощението, щедростта и равносметката, пожелавам вашите домове да бъдат благословени с мир, здраве и щастие. Това е заявил президентът Радев в приветствие към представителите на мюсюлманското изповедание в страната по повод Рамазан Байрам.

 

"Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава. Когато споделяме радостните дни и традициите си, укрепваме единството и силата си да преодоляваме заедно трудностите по общия път", е посочил държавният глава.

 

Румен Радев е подчертал, че българският народ има многобройни основания да се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности.

 

"Представителите на мюсюлманското изповедание в страната дават своя принос за съхраняването на това разбирателство и на взаимната толерантност", допълва още в приветствието си президентът Радев.

Коментари

Новини Варна