IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:49 | 14 юли 2018
Обновен: 19:06 | 24 февруари 2024

Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!

Как ще бъде решен проблемът?

По материала работи: Пламен Янков
Сълзите на баба Тодора срещу чумата: Нямам болни животни!

Снимка Facebook

 

Баба Тодора е на 68 години, от село Шарково. Гледа кози, има и агнета. Но всичките животни ги грози евтанизиране заради чумата сред животните в района.

 

"Много са ми хубави животните. Това са моите деца. Никой не ми е казал, че имам болни животни. Всички са здрави. Няма да мога да преживея тази болка, ако ми убият животните. Бих легнала аз, вместо да ми убият животинките. Кажете ми какво да направя. Това е някаква афера”, каза тя пред радио "999".

 

"Казаха, че от ЕС казали, че където има зараза не давали да се лекуват животните. При мен няма. Наредете се до мен, за да спасим, това, което държавата прави", призова Тодора.

 

Според нея искат да обезлюдят района и затова се избивали животните, пишат от dnes.bg.

 

"Не мога да кажа как ще продължи живота ми. Ще си живея с пенсията или ще си умра с животните. Нямам пистолет, бих ги избила тия хора. Във вас ми е надеждата", каза през сълзи баба Тодора.

 

Ветеринарните власти обаче са категорични, че животните трябва да бъдат евтанизирани, за да не се пренесе болестта и в други райони.

Коментари

Новини Варна