IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:41 | 17 юли 2018
Обновен: 22:35 | 18 април 2024

Подмяна на софтуер предизвика опашка на Дунав мост

Митничари обработваха ръчно документите на автомобилите

По материала работи: Пламен Янков
Подмяна на софтуер предизвика опашка на Дунав мост

Над 10 километра достигна опашката от камиони на граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Причината е в подмяната на софтуер от Агенция "Митници" за пътни такси и разрешителни.


От 8 часа сутринта до обед обработката на всички превозни средства се извършваше по аварийната процедура на ръка, но заради огромните колони от камиони работата на пункта ще бъде затруднена през целия ден.

 

За да се улеснят шофьорите, на граничния пункт бяха отворени всички гишета – две за леките автомобили и три за камионите. Средно по две минути отнемаше ръчната обработка на колите, докато за ТИР-овете времето бе двойно повече, съобщиха от Bulgaria ON AIR, цитирани от dnes.bg.

 

Някои от шофьорите на камиони чакат още от вчера. Проблем се оказа и пропускането на опасни товари от полицията, която ги връща на опашката.

 

Движението в района на моста се регулираше от два екипа на полицията, които следяха основно за придвижването на камионите.

Коментари

Новини Варна