IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
08:21 | 18 юли 2018
Обновен: 22:35 | 18 април 2024

Непознат плати Пътна помощ на майка с дете

Случката се разиграла преди дни на магистрала "Тракия"

По материала работи: Пламен Янков
Непознат плати Пътна помощ на майка с дете

Непознат мъж плати Пътна помощ на майка с дете, закъсали с автомобила си на пътя. Неизвестният човек не поискал нищо в замяна, само добрината му да бъде предадена нататък, отбелязват от dnes.bg.

 

Случката се разиграла на магистрала "Тракия" преди Ямбол в края на миналата седмица. За нея разказа жената, получила неочакваната помощ, в профиа си във Facebook с надеждата написаното да бъде разпространено и да стигне до човека, който й помогнал.

 

В поста си младата жена разказва, че пътувала за Сунгурларе с 5-годишния си син, когато колата й започнала да пуши много.

 

"Веднага отбих и свалих детето си. Стояхме известно време настрани, след което отидох да проверя какво става пробвах да запаля, но не се получи", пише Теодора Конделова.

 

След това тя се обадила на Пътна помощ, обяснила им, че е на 272 километър преди Ямбол, а отстреща й отвърнали, че ако й пратят кола, ще й струва 100 лева, ако успее да добута автомобила си 2 километра до бензиностанцията ще й излезе по-евтино.

 

"Какво да направя, за 2 километра да дам 100 лв., няма да стане, започнах да я бутам сама... и успях", продължава разказа си шофьорката.

 

Когато стигнала до бензиностанцията помолила млада двойка да наглежда детето докато добута докрая колата си.

 

"Когато влязох в бензиностанция мъжът ме попита дали искам нещо, а аз отказах. Пристигна Пътна помощ и натовариха колата. Отидох да благодаря на двойката и да взема детето. Заговорихме се от къде съм и те от къде са. Те бяха от София", спомня си жената.

 

Тя им благодарила и станали от масата. 

 

"Преди да стана мъжът ми каза: "Весело изкарване и да знаеш, че всичко е платено на човека", спомня си Теодора.

 

Тя се разтреперила, а мъжът я погледнал и казал: "Сега ли ще трепериш, че ти я бута 2 километра!".

 

Теодора поискала номера или адреса на непознатия си благодетел, но той отказал. "Каза ми: Някой ден, ако видиш някой в беда, му помогни и се сети за мен".

 

"Не мога да повярвам, че все още има добри хора... Нека да са живи и здрави, не мога да опиша благодарността си към тях. Споделете поста и ако го прочетат, искам да им кажа едно огромно: "Благодаря", завършва посланието си младата жена.

Коментари

Новини Варна