IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:03 | 19 юли 2018
Обновен: 12:20 | 24 март 2024

Баба Дора: Има настроения срещу мен в Шарково

Възрастната жена се превърна в символ на протестите на животновъдите срещу евтаназията на животни, болни от чума в страната

По материала работи: Пламен Янков
Баба Дора: Има настроения срещу мен в Шарково

Снимка bTV

 

 

„Има настроения срещу мен в село Шарково”, каза баба Дора, която се превърна в символ на протестите на животновъдите срещу евтаназията на животни, болни от чума в страната.

 

Според баба Дора хората в селото са се настроили срещу нея, защото единствено нейното стадо не е избито.

 

„Казват ми, че съм била голяма актриса, че моите приятели, когато ме напуснат, ще дойдат хора от селото и ще ми убият лично животните”, казва Дора.

 

Въпреки решението на кризисния щаб днешната евтаназия да бъде отложена, кметът на Шарково казал на баба Дора, че нейното стадо не може да бъде запазено и може да бъде евтанизирано още днес.

 

„Питам ги защо – моите животни са здрави, нямат положителен резултат и трябва да се запазят. Казаха ми, че ще ми ги сложат под карантина, което означава, че ще ги уморя сама”, казва Дора.

 

Тя е категорична, че не иска парите от обезщетенията.

 

„Тия пари не могат да ми заменят животните. Не им ща парите”, каза Дора.

 

Междувременно блокадата пред къщата ѝ продължава, като там са се събрали хора от цялата страна, за да защитят последното стадо в Шарково. Те все още не вярват, че има чума по животните и че евтаназията е наложителна.

Коментари

Новини Варна