IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
12:11 | 19 юли 2018
Обновен: 17:33 | 3 април 2024

Нов режим: И зоопаркът в София се притесни от чумата

Мерките няма да попречат на посещенията при животните

По материала работи: Пламен Янков
Нов режим: И зоопаркът в София се притесни от чумата

Столичният зоопарк въвежда контролно-пропускателен режим като превантивна мярка срещу заразата по животните.

 

Това съобщи директорът му Добромир Бориславов и обясни, че мерките се въвеждат заради усложнената епизоотична обстановка в страната.

 

Директорът уточни, че предприетите мерки включват и дезинфекция на доставчиците, които влизат на територията на зоопарка.

 

Бориславов обясни и че предприетите превантивни мерки не пречат на работата на зоопарка, както и на започналото зооучилище.

 

"Децата са ангажирани с различни инициативи - както теоретични занятия, така и чисто практически. Идеята е да се предостави най-полезната и интересна информация във вид и среда, в която могат да се възприемат най-добре. Много е важно децата да могат да видят на живо това, което им е предадено като материал", каза още Бориславов, цитиран от "Фокус" и dnes.bg.

 

Той допълни, че продължава доброволческата програма в зоопарка с различни мероприятия, и ако някой иска да бъде доброволец, може да се обърне към ръководството.

 

Директорът обясни, че всеки, които пожелае, може да си осинови животно и да осигури средства за подобряването на живота му.

Коментари

Новини Варна