IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
15:02 | 9 септември 2018
Обновен: 05:50 | 20 април 2024

Глобиха водопроводчик, не обеззаразил обществена чешма

Санкцията е наложена от Здравната инспекция във Велико Търново

По материала работи: Ставри Таргов
Чешмата в центъра на село Ялово

Здравната инспекция във Велико Търново глоби водопроводчик, който не е изпълнил предписание за обеззаразяване на водата в обществена чешма. Проверките през месец август в областта са констатирали, че с некачествено водоснабдяване са 9 села.

 

Наложената санкция е за неизвършено обеззаразяване на обществената чешма във великотърновското село Ялово, където водата е с превишени колиформи. Селото е без централно водоснабдяване.

 

Проверките на санитарните инспектори във Велико Търново са констатирали бактериални замърсявания на водата в един от минералните извори в село Вонеща вода, както и в обществените чешми в селата Писарево, Драганово и Габровци. С наднормено съдържание на нитрати е питейната вода в четири села.

 

Регистрирани са 60 случая на чревни инфекциозни заболявания, като няма установена връзка между тях и качествата на питейната вода, поясниха от Здравната инспекция.

 

БНР

Коментари

Новини Варна