IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
09:48 | 12 септември 2018
Обновен: 08:53 | 17 март 2024

Емоционална среща: Възрастен мъж благодари на военни, спасили го от пожар

Той бил спасен по чудо от голям пожар в къщата си, след като войници, които минавали оттам, го извели малко преди да попадне в пламъците

По материала работи: Пламен Янков
Емоционална среща: Възрастен мъж благодари на военни, спасили го от пожар

Възрастен мъж от с. Пиперков Чифлик беше спасен по чудо от голям пожар в къщата си, след като войници, които минавали оттам, го извели малко преди да попадне в пламъците.

 

Пострадалият Георги Георгиев се срещна лично със своите спасители – ефрейтор Десислав Йорданов, ефрейтор Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев, за да им благодари.

 

„Виках за помощ когато стана пожара, момчета ме чуха, дойдоха и ме извадиха от къщата”, разказва Георгиев, цитиран от bTV.

 

Тримата военни минавали всеки ден по този път, за да отидат на работа и когато чули виковете за помощ не се поколебали и влезнали в огъня. Казват, че винаги биха помогнали в трудни ситуации и всеки войник би го направил без да се замисли.


Тримата мъже вероятно ще бъдат наградени за храбростта си, но това не е тяхната цял – те искат да помагат. „Всеки би направил същото на наше място”, казват военните.

 

„Да са живи и здрави момчетата! Ето това е българският войник – и в огъня влиза, за да спаси друг. Не знам как да им се отблагодаря”, казва пострадалият Георги.

Коментари

Новини Варна