IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:39 | 15 септември 2018
Обновен: 22:01 | 24 април 2024

Отчаян призив: Баща търси откраднатите кучета на децата му

Синът му бил болен и всеки ден търсел контакт с немските овчарки

По материала работи: Пламен Янков
Отчаян призив: Баща търси откраднатите кучета на децата му

"Върни ни кучетата! Те са на децата ми, които ги чакат!” Табели с такъв текст. привличат от няколко дни вниманието на шофьорите по главния път София-Варна при разклона за Лясковец. Четири са общо посланията в двете посоки на натовареното трасе и отклоненията към Лясковец и Елена.

 

Табелите са поставени от собственик на язовир в съседство, чиито три немски овчарки изчезнали на 7 септември.

 

“Кучетата са елитни и са като част от семейството. Вечер са затворени, но през деня обикалят свободно около мен и явно са излезли до пътя. Човекът, който ги е натоварил и ги е откраднал, е със сив пикап, видели са го”, обясни пред " 24 часа " авторът на табелите Станислав Стойнев, цитиран от dnes.bg.

 

Кучетата били добронамерени заради децата и приятелите му, които ходели на язовира. Станислав не искал зли, не можел да си позволи да ухапят някого. Прибягнал до нетрадиционния призив, защото двете му деца много страдали за животните.

 

13-годишният му син, който в момента е в болница в Италия и се бори с тежко заболяване, настоявал всеки ден да му ги показва онлайн.

 

Заради табелите му се обадили много хора с полезна информация. Очевидец казал, че човекът с пикапа ги взел, “за да не ги блъсне кола” и казал, че ще търси на кого са.

 

Вече седмица обаче от немските овчарки няма следа. Станислав не е търсил полицията. Разчита, че съвестта на крадеца ще проговори и ще ги върне.

 

“Не знам кой е, но ще го намеря!”, решен е да върне радостта на децата си бащата.

Коментари

Новини Варна