IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
12:27 | 17 септември 2018
Обновен: 22:56 | 18 април 2024

22 дни светофар свети само зелено!

Хората искат оставки заради неадекватната реакция

По материала работи: Ставри Таргов
22 дни светофар свети само зелено!

Жители на София искат оставката на Димитър Петров - служител на Столичната община, заради светофар на бул. "Никола Мушанов" и бул. "Възкресение", който 22 дни е светил зелено едновременно за пешеходци и коли.

 

Цветан Фиков е един от организаторите на протест, който започна в 11.00 часа днес. В него се включват жители на "Красна поляна" и родители на деца, които учат в 28 СУ "Алеко Константинов".

 

Фиков обяви в ефира на "България сутрин", че исканията на хората са адекватна и постоянна поддръжка на маркировката и светофарните уредби на кръстовищата, които са в близост до училища и детски градини.

 

"Интегрираната светофарна система в София да работи в полза на пешеходците и да ги предпазва, а не да ги пуска тогава, когато пуска и автомобилите, както беше на този светофар и най-вече оставка на Димитър Петров", настоя Цветан Фиков пред камерата на Bulgaria ON AIR.

 

По думите му служителят от Центъра за управление на трафика към общината се е подиграл на жителите на района, защото първо е обяснявал за това, че светофара работи по европейски практики и световни стандарти, а след това през нощта е бил променен режимът му на работа.

 

Пред Bulgaria ON AIR самият Димитър Петров заяви, че са правени няколко проверки на работата на светофара и по думите му те са показали, че той работи по всички законови и нормативни изисквания, а също и че отговаря на добрите практики. Въпреки това Петров не отрече, че е сменен режимът на работа на светофара.

 

"Като отговорна институция, ние зачитаме и ценим мнението на гражданите, в дадената ситуация екипът от експерти, който работи за организацията на движение на светофарните уредби, прецени, че е удачно да се върне старата организация на движение", добави Димитър Петров.

 

Служителят на Центъра за управление на трафика към общината подчерта, че не е чакано 22 дни да се оправи светофара, защото проблем с работата му не е имало, а е сменен само режимът на работа.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна