IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
20:37 | 19 септември 2018
Обновен: 10:21 | 20 април 2024

Пожарникари и „Гражданска защита“ спасиха бедстващи във водоем телета

Две от животните са в тежко състояние

По материала работи: Пламен Янков
Пожарникари и „Гражданска защита“ спасиха бедстващи във водоем телета

Служители на „Гражданска защита“ и противопожарна служба се включиха в спасяването на стадо телета, съобщава Дарик. Животните бедстваха във водно съоръжение собственост на държавното предприятие „Напоителни системи“ края беловското село Момина клисура.
 
За бедстващи животни е подаден сигнал на телефон 112 в обедните часове. Веднага на място се отзовали служители на пожарната в Белово, съобщи инспектор Андон Андонов от противопожарната служба в Пазарджик. Той уточни, че на място е изпратен специализиран екип от Регионалната дирекция. Няколко часа продължава и спасителната акция.
 
В резултат на падането във водоема и дългият престои във вода две от животните са в тежко състояние, допълни още инспектор Андонов.
 
На този етап не е ясно защо животните са били в района на водното съоръжение, както и защо са оставени да влязат във водата. Липсва и информация за техния собственик.
 
От ръководството на държавното дружество „Напоителни системи“-клон Тополница съобщиха, че са оказали пълно съдействие на компетентните органи.

Коментари

Новини Варна