IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
20:34 | 24 септември 2018
Обновен: 01:53 | 25 април 2024

Бурният вятър събори дървета, отнесе част от фасада на мол

Вятър със скорост 80-90 км в час е връхлетял Монтана и Лом

По материала работи: Ставри Таргов
Бурният вятър събори дървета, отнесе част от фасада на мол

Бурен вятър, изпочупени клони и дървета, изпокъсани жици и прекъснати електропроводи – това е обстановката на много места в страната заради силния вятър. Заради стихията в Благоевград падна част от фасадата на мол Largo. По чудо няма пострадали хора.

 
 
Областният управител Бисер Михайлов е на място и съобщи, че служители на пожарна и полиция са обходили целия периметър на падналата конструкция и не са открили пострадали хора. Електрозахранването на сградата е спряно. Всеки момент се очакват допълнителни сили на полицията да пристигнат на място. Целият район около обекта е отцепен.
 
Ограниченият периметър около търговския център ще бъде разширен. На място са зам.-кметът по строителството Емилия Тунева, очаква се да пристигнат директорът на Регионалната служа по пожарна безопасност и защита на населението Георги Пърмаков и собственикът на обекта.
 
Заради силния вятър продължават да падат части от фасадата на търговския център в града, съобщи "Фокус".
По време на инцидента търговският център е работил, като посетителите на близкото кафе, върху което се е стоварила част от конструкцията, са били евакуирани. Малко преди това очевидци съобщили, че се е чул силен шум и е започнало да мирише на изгоряло.
 
Персоналът е реагирал и е предприел евакуация. Служителите на пожарната в момента разчистват.
Силен вятър със скорост 80-90 километра в час е връхлетял Монтана и Лом в следобедните часове днес, съобщиха от областната управа в Монтана. Стихията е повалила дървета в двата града и в региона, а при падането си някои от тях са прекъснали жиците на електрозахранването.
 
До детска градина "Калинка " в Монтана е паднал голям бор, а в квартал "Младост" в града дърво е затиснало кола при падането си.
 
От покриви на блокове са отнесени ламарини и керемиди, различни предмети са вдигнати от дворове и също са по улиците.
3000 домакинства в Монтана са останали електричество. Общо 8000 семейства са без ток на територията на Югозападна България, съобщиха от ЧЕЗ.
 
В Лом вятърът е прекъснал електричеството в крайречния квартал "Боруна", но то вече е възстановено, уточниха от областната управа.
 
Екипи от общинските управи и пожарната са обходили веднага улиците и са набелязали къде трябва да се разчистят падналите дървета. Към момента всички улици в двата града и в региона са проходими, а клоните и дърветата са извозени или премахнати в страни от шосетата. Екипи на ЧЕЗ възстановяват тока.
 
Мъж е бил спасен в язовир Огоста, когато вятърът е повлякъл лодката му навътре. Екипи на пожарната са достигнали до него.
Силният вятър е съборил дървета на пътни отсечки и в брезнишките села Кошарево, Режанци и между селата Вискяр и Бабица, съобщи Марио Картулев - началник сектор "Превантивна и контролна дейност" в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Дърветата бързо са отстранени от пожарникарите и пътищата вече са проходими.
 
Днес са възникнали пет пожара в сухи треви. Огнеборците гасят пожар в старо стопанство в радомирското село Долни Раковец, съобщи още Картулев.
 
 
 
 
 

Коментари

Новини Варна