IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
21:00 | 24 септември 2018
Обновен: 16:31 | 22 март 2024

Времето утре: Вятър, дъжд, гръмотевици, а после слънце

Температурите ще са между 15 и 20 градуса

По материала работи: Ставри Таргов
Времето утре: Вятър, дъжд, гръмотевици, а после слънце

 

 

През нощта над страната ще духа силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България, където ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Сутрешните температури, в по-голямата част от страната, ще бъдат между 7 и 12 градуса, по морския бряг - малко по-високи, в София около 6 градуса.
 
 
Утре вятърът ще отслабне, но ще остане умерен от северозапад. В сутрешните часове на места в източните райони от страната все още ще превалява, но валежите бързо ще спрат, а облачността над цялата страна ще намалее до слънчево. Според прогнозата за времето максималните температури ще са предимно между 15 и 20 градуса, в София - около 15 градуса.
 
 
Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за септември и през деня ще продължи да се повишава.
 
Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места все още ще има превалявания. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
 
В планините ще духа силен северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево с повече облаци преди обяд. През деня температура ще се понижава и след обяд ще бъдат: на 1200 метра - около 5 градуса, на 2000 метра - минус 1 - 2 градуса.
 
В сряда ще духа слаб до умерен североизточен вятър и дневните температури ще се понижат с още градус-два, сутрешните също ще са по-ниски, в повечето места - между 4 и 9 градуса. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове.
 
През нощта срещу четвъртък вятърът ще отслабне, в отделни райони в Западна България ще стихне и сутринта ще има условия за слаби слани. В четвъртък ще има повече слънчеви часове, ще започне и повишение на температурите.
 
 

Коментари

Новини Варна