IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
15:23 | 26 септември 2018
Обновен: 19:01 | 26 март 2024

Догодина ремонтират пътя от Ботевград до Мездра

Движението през Искърското дефиле вече е облекчено

По материала работи: Пламен Янков
Догодина ремонтират пътя от Ботевград до Мездра

Пуснато е предсрочно движението през Ботевград на камионите, които пътуват към Северна България, съобщава bTV.

 

Движението през Искърското дефиле е облекчено в момента, няма задръствания.

 

Следващата година ще започне основен ремонт на пътя от Ботевград до Мездра. Тогава отново ТИР-овете ще трябва да минават през Искърското дефиле, за да стигнат до Видин и до Дунав мост 2.

 

АПИ и Министерството на регионалното развитие ще инвестират 3 милиарда лева  в пътища, като приоритетите са в Северна България.

 

„Ще се ремонтира магистрала „Хемус”, която е изключително важна за развитието на Северна България, както и вертикалните отсечки", обясни министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Изключително важен път по думите и е пътят Видин – Ботевград, както и връзката на Дунав мост 2 с магистралите „Хемус”, „Струма” и „Тракия”.

 

При по-голяма част от рехабилитацията, пътят Мездра – Ботевград ще бъде в режим на ползване. Движението ще бъде затруднено, ще има и алтернативни маршрути. Това е най-тежкото трасе от целия път Ботевград – Видин, обясни председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов.

 

До две седмици ще се проведе конкурсът за изпълнител на ремонта на пътя от Ботевград до Мездра.

Коментари

Новини Варна