IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
21:17 | 12 октомври 2018
Обновен: 23:08 | 18 април 2024

НАТФИЗ с нова специалност: Подводно операторско майсторство

Стефан Тодоров е един от доайените в тази сфера, работил е по над 60 игрални и документални филма

По материала работи: Пламен Янков
НАТФИЗ с нова специалност: Подводно операторско майсторство

Снимка bTV

 

 

За първи път в НАТФИЗ обучават студенти по подводно операторско майсторство, съобщава bTV. Стефан Тодоров е един от доайените на подводното операторство в България. Работил е по над 60 игрални и документални филма, а сега ще обучава студентите-оператори в НАТФИЗ.


„Моята цел беше да ги заинтересувам от това какво биха могли да видят и да преживеят под водата, и да го пресъздадат на екрана, независимо дали това ще бъде за телевизия, игрално или документално кино. Това са хора, които работят в свободни, открити води, и заради това се иска и водолазна, специфична подготовка.”, посочи Тодоров.

 

Под водата човек е почти в безтегловност, а това помага на оператора да се движи плавно и лесно да постига интересни гледни точки.

 

„Той става част от един отбор, който има общи цели и общи интереси под водата и отговарят един за друг хората под водата, приятелството се развива много повече”, посочи лекторът в НАТФИЗ.

 

Стефан ще води следващия курс догодина, а школите на НАТФИЗ отварят врати и за желаещи, които не са студенти в Академията.

 

„Имаме школи по режисура, по монтаж, по операторство, по анимация. В театралния факултет имат школа „Актьорско майсторство”. Учебният материал го поднасят нашите преподаватели - професори, доценти”, каза проф. д.н. Любомир Халчев от НАТФИЗ.

Коментари

Новини Варна