IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
11:34 | 16 октомври 2018
Обновен: 01:58 | 22 март 2024

Шофьор на училищен микробус почина в движение, но спаси децата

Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията

По материала работи: Пламен Янков
Шофьор на училищен микробус почина в движение, но спаси децата

54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време на движение, докато е превозвал деца след училище. Учениците не са пострадали. Инцидентът е станал вчера в кюстендилското село Слокощица.

 

Най-вероятно става дума за инфаркт, но причините за смъртта ще установява аутопсията. "При пристигането на колегите от дежурния екип, шофьорът е бил починал, но са го реанимирали с надеждата да го върнат към живота", каза за Дарик директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

 

Училищният микробус "Мерцедес" е спрял в оградата на къща в село Слокощица, като по него няма значими материални щети.

 

Румен Костадинов, мъжът в чиято ограда е спрял микробуса, извежда децата, които са били в шок от превозното средство и се опитва, заедно с негов съсед да окаже първа помощ на шофьора. Жена му подава сигнал на телефон 112 и на място пристигат 2 линейки и полицейски автомобил, но мъжът почива на място.

 

По информация на Дарик, шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си, като е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за "да убие скоростта" на автобуса и да спаси децата. Той е пътувал след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село.

 

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, назначени са експертизи, уведомен е дежурен прокурор, информират от полицията.

 

С децата вече работи училищен психолог, научи Дарик.

Коментари

Новини Варна