IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
16:22 | 3 ноември 2018
Обновен: 08:46 | 17 март 2024

Желяз Андреев: Преживях кошмар с щастлив край

Той бе изправен пред риска да бъде екстрадиран с други негови колеги в САЩ по обвинения в незаконна търговия със Сирия

По материала работи: Пламен Янков
Желяз Андреев: Преживях кошмар с щастлив край

"Аз все още не мога да пътувам. Може би е добре да има по-строг контрол над чуждестранни фирми. Тази глобализация, освен предимства, има и скрити капани. Дали заради нея, или заради недобронамерени работодатели, не знам“, каза в ефира на “Събуди се“ по NOVA добричлията Желяз Андреев.

 

Той бе изправен пред риска да бъде екстрадиран с други негови колеги в САЩ по обвинения в незаконна търговия със Сирия, в нарушение на действащо ембарго. Желяз Андреев работеше в колцентър на американска фирма в България. През пролетта започнаха протести, общественият натиск провокира подкрепа, а институциите се намесиха. Преди дни Америка оттегли искането си. Битката обаче не е свършила.

 

Според него двамата собственици на фирмата, които са осъдени, са знаели какво правят.

 

“Страхувах се, че ако наистина бъда екстрадиран, това ще нарани близките ми. По-скоро мислех за тях, а не за себе си. Приятелката ми Милена беше подкрепата, за която дори не съм и мечтал“, сподели Желяз.

 

“Имаше моменти, в които чертаех сценарий на отиването му там. Мислех как ще протича процесът срещу него. Знаех, че ще се водят преговори, но не знаехме подробности“, допълни Милена Заркова.

 

Според нея общественият натиск е причината Желяз да не бъде екстрадиран. Той самият нарича преживяното "кошмар с щастлив край".
 

Коментари

Новини Варна