IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
15:34 | 20 ноември 2018
Обновен: 02:42 | 25 април 2024

Собствениците на 13 новопостроени в Хитрино къщи ще получат ключове

Това се случва в навечерието на втората годишнина от железопътния инцидент в селото

По материала работи: Пламен Янков
Собствениците на 13 новопостроени в Хитрино къщи ще получат ключове

Снимка АРХИВ, Пламен Гутинов

 

 

В навечерието на втората годишнина от железопътния инцидент в Хитрино, собственици на 13 новопостроени в селото къщи ще получат ключове за новите си домове на церемония, която ще се състои в населеното място на 26 ноември, от 14.00 часа. Това съобщи на БТА секретарят на общината Емине Юзеир. 


Новите имоти са построени със средства от Фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика, припомни Юзеир. 


По думите й девет от десетте други нови къщи, построени в Хитрино безвъзмездно и със съдействието на Камарата на строителите у нас, вече се обитават от собствениците им. Само в един от имотите се извършват довършителни ремонтни дейности. Къщата, построена със средства на ПП ГЕРБ също е обитаема, уточни Юзеир. 


"Вие, представителите на медиите, бяхте неотлъчно до населението на Хитрино от първите часове на инцидента в края на 2016 година. Ето защо, за мен и за цялото население на Хитрино, Вашето присъствие е от изключителна важност, за да имаме още една възможност да благодарим за оказаните от Ваша страна подкрепа и помощ", се казва в обръщение на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, разпространено по-рано днес до медиите от секретаря на общината Емине Юзеир, по повод предстоящата церемония. 


На 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" дерайлира товарна влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан. От последвалия взрив загиват седем души, а 29 са пострадали; разрушени и са нанесени щети на десетки сгради в населеното място.

 

Коментари

Новини Варна