IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
08:58 | 20 ноември 2018
Обновен: 07:13 | 28 март 2024

Трима остават в болница след инцидента с влак в Кресненското дефиле

Останалите пострадали, които бяха закарани с екипите на спешна помощ, са освободени

По материала работи: Пламен Янков
Трима остават в болница след инцидента с влак в Кресненското дефиле

Трима души остават в болницата в Благоевград след инцидента с влак край село Черниче в понеделник вечерта. Останалите пострадали, които бяха закарани с екипите на спешна помощ, след като бяха обработени, са освободени. Това съобщи на брифинг областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.


Той уточни, че хората, настанени в болница са помощник-машинистът, който има комоцио, началник-влака, който е с разкъсна рана и е в ортопедията, пътник, който също разкъсна рана на главата. "Трябва да кажем, че хората са добре, нямат особено тежки наранявания", коментира Михайлов.
 

Осем души пострадаха снощи, след като влакът, който се е движил от Петрич за Благоевград, дерайлира в Кресненското дефиле. Сигналът за инцидента е подаден в 18.55 ч. в понеделник. Влакът се е ударил в паднала върху железния път скална маса, вследствие на което локомотивът се наклонил настрани в труднодостъпен район на Кресненското дефиле. В композицията е имало 42 пътници.

 

„До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски пред NOVA.

 

Няма големи щети по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за движение днес. Това ще се случи, след като локомотивът бъде вдигнат и бъде проверено състоянието на скалния откос. Очаква се движението да бъде възстановено в рамките на 48 часа. Пострадалите пътници ще получат компенсации в зависимост от нараняванията.

Коментари

Новини Варна