IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
19:20 | 11 януари 2019
Обновен: 15:19 | 20 април 2024

Около 500 души излязоха на протест във Войводиново

Различното днес е, че шествието е най-многобройно, тъй като се включиха и командоси в подкрепа на пребития военен

По материала работи: Пламен Янков
Около 500 души излязоха на протест във Войводиново

За пети ден обстановката във Войводиново е нажежена, след нападението на военнослужещ от двамата братя Пакетови. Различното днес е, че шествието е най-многобройно, тъй като се включиха и командоси в подкрепа на пребития военен.


Протестният митинг бе оглавен от бившия командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков. На него присъстват колегите на пребития командос, както и фенове на футболния "Ботев" (Пловдив), предаде репортер на Bulgaria ON AIR.


В слово пред събралото се множество ген. Шивиков обяви, че ако законите не се спазват, в скоро време протестиращите може да се съберат пред Народното събрание.

 

На мирния протест присъстват и ловци, които изказаха своята съпричастност към пострадалия и се обявиха за спазване на законите в България. Те настояха, че у нас има гражданско общество.

 

А в началото на протестния митинг двама свещеници отслужиха молитва за България. Част от ромите от Войводиново остават да живеят в селото, но са определяни като примерни и ходещи на работа.

 

В същото време продължава събарянето на поредните постройки. За по-масивните тухлени постройки се изчаква 14-дневен срок, в който право да обжалват имат собствениците.

 

Стана ясно и, че роми готвят протест пред сградата на Министерския съвет на 14 януари.

Коментари

Новини Варна