IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
20:27 | 12 януари 2019
Обновен: 07:57 | 28 март 2024

Пловдив e европейска столица на културата

В шоуто "Ние сме всички цветове" участваха 1500 души, които се качиха на специалната кула сцена

По материала работи: Пламен Янков
Пловдив e европейска столица на културата

Пловдив e европейска столица на културата. В шоуто "Ние сме всички цветове" участваха 1500 души, които се качиха на специалната кула сцена, издигната в центъра - на пространство на бул. "Цар Борис III Обединител" и бул. "Мария-Луиза". Конструкцията е с височина 30 м, осигурява видимост от 360 градуса и тежи 200 тона заедно с изпълнителите, съобщава news.bg.


Тя е на 6 нива, но заради мерки за сигурност изпълнителите ще бъдат на 5 от тях. Съоръжението е с два подиума с дължина 100 м. Конструкцията е опасана с 350 осветителни тела, на нея са монтирани 360-градусови екрани.


На сцената се качиха и 1000 доброволци от Пловдив, така и 150 деца от спортното училище.


Артистичен директор на спектакъла е Свен Сьорен Байер, а режисьор Питър Брикс. Хореограф е Лидия Клемент, а костюмите са на Педро Рихтер.


Начало на шоуто сложи Теодосий Спасов. В концерта се включиха над 200 кукери от Пловдивския регион, 22-ма млади актьори от националната гимназия за сценични и екранни изкуства в града, ансамбъл "Тракия", 200 хористи, 20 гайдари, както и възпитаници на Академията за музикално и танцово изкуство.

 

Спектакълът ще завърши със заря и изпълнение на Валя Балканска и нейния гайдар Петър Янев. След това започва шоуто на немския диджей Шилер. Очаква се над 30 000 души от страната и чужбина да гледат на живо откриващото събитие.

Коментари

Новини Варна