IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
16:17 | 18 януари 2019
Обновен: 14:29 | 29 февруари 2024

Задържаха под стража шофьора, организирал 360-километрова гонка с полицаи

Мъжът е направил признания за пътно хулиганство, но отрича да е шофирал под въздействие на наркотици

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха под стража шофьора, организирал 360-километрова гонка с полицаи

Състав на Районния съд в Казанлък постанови задържане под стража за 29-годишния Васил Станков, съобщи bTV. В сряда срещу четвъртък той и пътуващите с него още двама мъже не спряха на сигнал за рутинна полицейска проверка и бяха преследвани от органите на реда 360 километра.

 

Районният съд в Казанлък прецени, че независимо от чистото си съдебно минало. 29-годишният Васил може да опита да се укрие от органите на реда.

 

Като аргументи за това беше посочено, че мъжът на два пъти е опитал да избяга от полицията. Първият път по време на преследването на автомобила, и вторият след като колата е спряна принудително, а Васил побягва и е заловен след четиричасово издирване.

 

В съдебна зала стана ясно, че мъжът е направил признания и е съгласен с две от обвиненията – за пътно хулиганство и за незачитане на разпореждания на длъжностно лице. Той обаче отрича да е шофирал под въздействие на наркотици.

 

Двамата спътници на Васил – на Денислав на 23 и Владимир на 32 години, вероятно ще бъдат привлечени като свидетели на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна