IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
17:24 | 21 януари 2019
Обновен: 23:39 | 18 април 2024

Две жени починаха от усложнения след пневмония

Все още не ясно дали фаталният изход е заради грипна инфекция

По материала работи: Пламен Янков
Две жени починаха от усложнения след пневмония

Грипната вълна се разраства – 10 са вече областите, в които болестта е в своя пик. От днес в епидемия са Пловдив и Добрич. Те се присъединяват към областите Бургас, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Силистра, Шумен и Ямбол. Утре предстои да бъде обявена епидемия и в Софийска област. 

 

От утре учениците в Пловдив са в грипна ваканция. Тя ще продължи до петък. През кабинетите на личните лекари в областта преминават средно по сто души на ден. Основните оплаквания са за висока температура и кашлица. Във Варна учениците излизат във ваканция от утре, като ще се върнат в класните стаи на 28 януари, понеделник.

 

4-годишната дъщеря на Антония също има типичните за грип симптоми. Майката веднага я е завела на лекар заради обявената грипна епидемия в областта.

 

„От днес е много различно, отколкото миналата седмица, имам  чувството, че през събота и неделя всичко живо се е изпоразболяло – големи и малки”, коментира д-р Мария Рашкова, педиатър в V-то ДКЦ-Пловдив.

 

Пулмолози съветват да не чакаме на опашки пред лекарските кабинети, защото те са инкубатор на вируси. Медиците съветват веднага да се приложи лечение с противовирусен медикамент.

Коментари

Новини Варна