IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
09:17 | 14 февруари 2019
Обновен: 01:49 | 25 април 2024

Стотици се включиха в написването на рекордно дългото 237-метрово любовно писмо

Град Търговище получи приза „Романтична столица на България“ за 2019 г.

По материала работи: Пламен Янков
Стотици се включиха в написването на рекордно дългото 237-метрово любовно писмо

В навечерието на Свети Валентин журналисти и читатели заедно отброиха метрите на най-дългото любовно писмо на България. Рекордно голямото романтично послание е с обща дължина 237 м, а в написването му участваха стотици хора от 20 града в страната.

 

Близо две седмици, от 29 януари до 10 февруари, всички желаещи имаха възможност да оставят своите лични послания към любимите си върху специални хартиени свитъци в 27 книжарници в цялата страна. Организаторите проведоха романтичната инициатива за четвърти път. Финалът на кампанията бе на 13 февруари 2019 г. вечерта в софийска книжарница. 

 

Атракция за гостите бяха и всички любовни писма, събрани на едно място. Всеки можеше да прочете част от многообразните послания, сред които цитати от книги, посвещения на различни езици, авторски стихове, есета и дори рисунки. 

 

Кулминацията на събитието беше обявяването на общата дължина на писмата и на името на книжарницата, в която е изписано най-дългото любовно послание. Тази година най-активни са били читателите в гр. Търговище, които са изразили любовта си върху внушителното 53-метрово писмо. Книжарница отнесе в своя град приза „Романтична столица на България“ за 2019 г. На второ и трето място останаха книжарници от град Велико Търново и Русе, съответно с 48,4 м и 26 м. 

 

Новината бързо достигна до книжарницата първенец. Развълнуван, книжарят Борислав Курдов сподели, че се гордее със своите съграждани: „В дните, докато течеше кампанията, имах чувството че се лее любов. В днешно време, когато хората от нашия малък град са затрупани с всекидневни грижи, да не загубиш любовта и нуждата от романтиката, е постижение. Хубаво е да не забравяме ближния, да му казваме всеки ден, че го обичаме…“.”

 

Черно море

Коментари

Новини Варна