IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
11:48 | 19 февруари 2019
Обновен: 23:49 | 18 април 2024

Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва

Йоргос Катругалос заема мястото на Алексис Ципрас

По материала работи: Пламен Янков
Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва

Шестимата нови министри в гръцкото правителство положиха клетва пред президента Прокопис Павлопулос в присъствието на премиера Алексис Ципрас, съобщи БНТ.

 

Йоргос Катругалос е новият външен министър на Гърция на мястото на Алексис Ципрас, който, освен премиер, беше и ръководител на гръцката дипломация.

 

На позицията алтернативен министър по европейската политика е Сия Анагностопулу, член на СИРИЗА, която е и докладчик по законопроекта за ратифициране на Договора от Преспа, когато беше представен в гръцкия парламент.

 

От другите промени в гръцкото правителство, вместо Катерина Нотопулу, която е кандидат за кмет на Солун от СИРИЗА, заместник-министър на вътрешните работи, отговорен за Македония и Тракия, е Елефтерия Хазигеоргиу.

 

Насос Илиопулос, от заместник-министър на труда и социалната защита, е кандидат за кмет на Атина, така че на негово място идва Консантинос Баркас.

 

Има и промени в Министерството на транспорта и инфраструктурата, където заместник е Танос Мораитис, а в Министерството на миграционната политика заместник-министър е Ангелос Толкас.

Коментари

Новини Варна