IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:56 | 20 февруари 2019
Обновен: 06:20 | 14 април 2024

Борисов и Джафери: Сътрудничеството между София и Скопие е отлично

Българският премиер акцентира върху значението на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност

По материала работи: Пламен Янков
Борисов и Джафери: Сътрудничеството между София и Скопие е отлично

Сътрудничеството между София и Скопие през последните години е отлично, както и усилията на България за подпомагане на Република Северна Македония по европейския й път и развитие, съобщи bTV.

 

Това казаха премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента на Република Северна Македония Талат Джафери, които се срещнаха след ратифицирането на протокола за присъединяването на съседката ни към НАТО.

 

Борисов подчерта, че България е последователна в подкрепата си за Република Северна Македония. Той акцентира върху значението на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

 

„Колкото сме повече свързани по региони, толкова са по-големи перспективите за инвестиции, за мир и за просперитет“, каза министър-председателят.

 

Борисов посочи, че с осъществяването на проекта за коридор №8 регионът ще изглежда по различен начин.

 

Талат Джафери благодари на българското правителство за усилията, които полага за евроатлантическия път на югозападната ни съседка. Той подчерта, че само с добросъседските отношения и тясното сътрудничество страните ни могат да вървят напред.

Коментари

Новини Варна