IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
21:15 | 21 февруари 2019
Обновен: 00:13 | 23 март 2024

4-месечно бебе е със съмнение за морбили в Хасково

Взети са проби, чака се потвърждение за диагнозата

По материала работи: Пламен Янков
4-месечно бебе е със съмнение за морбили в Хасково

4-месечно бебе е настанено в хасковската болница със съмнение за морбили. Семейството е от симеоновградския квартал "Лагера".

 

Преди ден от здравното министерство съобщиха за случай на морбили в Хасковско. От РЗИ уточняват, че има съмнение за заболяването. Взети са проби и днес са изпратени за изследване в София, предаде БНР, цитирано от dnes.bg.

 

Бебето е прието за лечение в детското отделение на Хасковската болница на 17 февруари. Впоследствие се е появил обрив и то е преместено в инфекциозното отделение.

 

"Появата на обрив след падане на температурата с характерни промени в устната лигавица като за морбилна инфекция. Не искахме да се вдига толкова шум, тъй като няма категорични данни за морбилна инфекция. Взели сме серумна проба, носогърлен секрет и урина, които сме изпратили в Националната референтна лаборатория към Института по заразни и паразитни болести, откъдето съответно чакаме да получим по-скоро непотвърждение на диагностиката", обясни началникът на отделението Красимира Кинова.

 

По данни на МЗ 31 души у нас са регистрирани с клинична картина на морбили, от които 21 вече са лабораторно доказани. Новите случаи от вчера са четири - три деца в кв. "Христо Ботев" в София и едно дете в Студентски град.

Коментари

Новини Варна