IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
15:29 | 22 февруари 2019
Обновен: 23:50 | 18 април 2024

Снимачният екип на Беър Грилс бил информиран за забраните в „Рила”

С палене на огън, ловуване и плуване в едно от рилските езера майсторът по оцеляване и пътешественикът Дерек Хъф са нарушили правилата в защитена територия

По материала работи: Пламен Янков
Снимачният екип на Беър Грилс бил информиран за забраните в „Рила”

Тримата служители на Национален парк „Рила”, придружавали екипа на Беър Грилс, ще бъдат разпитани, каза пред NOVA екоминистърът Нено Димов.


„Снимачният екип е бил предупреден какво може и какво не може да прави в парка. Издали сме индивидуален административен акт, в който са посочени всички забрани. Въпреки това, те са нарушили правилата", заяви директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов.

 

С палене на огън, ловуване и плуване в едно от рилските езера майсторът по оцеляване Беър Грилс и пътешественикът Дерек Хъф са нарушили правилата в защитена територия у нас. Заради тези им действия по време на снимки преди две години сега България ще глоби продуцентската компания.

 
В официално становище Discovery Channel обяви, че епизодът от поредицата „В дивата пустош с Беър Грилс“, заснет в подножието на Рила, е продукт на компанията Electus. Discovery излъчва шоуто, "но не е участвала в създаването на продукцията, нейни представители не са присъствали на снимките и компанията няма отношение по административните процеси за реализацията на продукцията". От продукцията заявиха също, че всичките им действия са били под контрола на служители на парка.

 

Директорът на защитената територия подчерта, че е разговарял с подчинените си, които придружавали снимачния екип, и те са категорични, че пред очите им Беър Грилс и Дерек Хъф нито са палили огън, нито са ловили жаби и още по-малко са плували в езерата.


 
„Предполагам, че самите кадри са заснети в период извън регламентирания за заснемане на филма. Проверката ще установи това", допълни Андонов. По думите му е възможно Беър Грилс и партньорът му да са замърсили езерото, тъй като са влезли във водата с раниците си.

 

„След като има нарушение, трябва да има и глоба. Преди известно време имаше хоро в езерото „Бъбрека". Наложена е глоба, но тя все още не е платена. Ако това не се случи, ще предприемем мерки чрез НАП. Тепърва предстои да се прецени какъв ще бъде размерът на санкцията, която трябва да плати екипът на Discovery Channel”, каза още Красимир Андонов.

Коментари

Новини Варна