IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:51 | 23 февруари 2019
Обновен: 02:18 | 25 април 2024

Жители на Джерман блокираха Е-79

Причината е бъдещото депо за отпадъци

По материала работи: Пламен Янков
Жители на Джерман блокираха Е-79

Снимката е илюстративна

 

 

Жители на дупнишкото село Джерман блокираха за 20-на минути главен път Е-79 в знак на протест срещу предстоящото изграждане край селото на депо за битови отпадъци, съобщи БНТ.

 

"Вече 7 години се борим срещу това безумие, надеждата ни е в премиера Борисов", каза председателят на сдружение "Бъдеще за Джерман" Борислав Тасков. Той припомни за пореден път как отреденият за депото терен край селото е свлачищен, поради което трасето на АМ “Струма“ е преместено оттатък река Джерман.

 

„При предишното кметско ръководство на Дупница имаше сключен договор с испанска фирма, като дойде кметът Чимев, прекъсна договора, така изпуснахме европейско финансиране на стойност 30 млн. евро, след това избраха най-неподходящия терен, не можаха да се вместят в него до 2015 г., питам кой ще понесе отговорността“, припомни Тасков.

 

Според него надеждата му е в „Дондуков“ 1 или премиера Борисов, който трябва да се намеси, защото в Дупница не трябва да светнат лампички, а цял прожектор. След кратък митинг в центъра на селото, над 100 души тръгнаха към Е-79 и го затвориха за 20-на минути.

 

Поредният протест в Джерман се започни с масирано полицейско присъствие от 8 патрулки, те се опасяваха протестиращите да не отидат и блокират магистрала „Струма“.

Коментари

Новини Варна