Спецсъдът търси кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева
Преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че то съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми
Публикувана: 15 Mar 2019 | 12:43

Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева. Това се разбра от графологичната експертиза, представена на днешното заседание по делото за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост”, съобщава Дарик.

 

Преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че въпросното тефтерче съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. В съда днес обаче стана ясно, че на две места в тефтерчето са писани цифри и думи с чужд почерк. По искане на прокуратурата съдът назначи нова експертиза, която да установи дали чуждият почерк не е на друг от обвиняемите по делото - Петко Дюлгеров.
 

Отстраненият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани преди близо година в центъра на София. Двете бяха обвинени, че поискали 500 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат преписката му за строеж в квартала.


През лятото на миналата година прокуратурата обяви, че при ареста на Десислава Иванчева в чантата й е открит тефтер, който се превърна и в основното доказателство по делото. В него имало записки, които според прокуратурата съдържали квадратура на строителни обекти и суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. Днес в съда обаче стана ясно, че на две места в тефтера има записки с чужд почерк. Като пример вещото лице Александър Апостолов посочи цифрата 40 000, която според него категорично не е писана от Иванчева.

 

Експертизата изключва и възможността Иванчева сама да е подправяла почерка си. Не е ясно обаче на кого е чуждият почерк, нито дали е писан само от един човек. Прокурорите оспориха експертизата, която по думите им била неясна и противоречива. Съдът обаче я прие и назначи нова, която да установи дали чуждият почерк не е на друг от обвиняемите по делото - бившият районен кмет на „Младост” - Петко Дюлгеров.
 

След заседанието пък Десислава Иванчева заяви, че в тефтерчето се появила цяла нова страница. Следващото заседание по делото е насрочено за 9 април, когато трябва да е готова и допълнителната експертиза.

Коментари ( 0 )