IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
10:19 | 15 март 2019
Обновен: 00:06 | 25 април 2024

Вместо приятна почивка: Пътуването на група българи се превърна в истински кошмар

Хората смятат да съдят фирмата, организирала екскурзията

По материала работи: Пламен Янков
Вместо приятна почивка: Пътуването на група българи се превърна в истински кошмар

Вместо приятна почивка, пътуването на група българи се превръща в истински кошмар. Хората, които бяха изоставени от автобусна компания посред нощ, подават жалба в Държавната автомобилна администрация. Групата смята да заведе и колективен иск срещу фирмата и да я осъди.


Всичко се е случило преди десетина дни в Пловдив, когато група българи се прибирали от екскурзия в Египет към София.


"Преди три месеца закупихме билети за превоз до Истанбул. Групата беше от 20 души, 5 души бяха от София, 14 от Пловдив и един от Хасково. Автобусът тръгва от Благоевград-София-Пловдив-Хасково-Истанбул, на връщане трябваше да е същият маршрут по обратен път", споделиха част от потърпевшките пътници за "България сутрин".

 

Проблемите обаче не спират през цялото пътуване. Преди да преминат границата на отиване, на всеки пътник, който не е имал алкохол в себе си, е раздадена по една бутилка, която да пренесе.

 

Тоалетната в автобуса също не е можела да се използва, като пътниците са били осведомени, че не работи, но според тях причината е била друга.

 

На връщане към България групата е била прекачвана няколко пъти от един автобус в друг. След това от Истанбул до Пловдив няма нито една почивка, а шофьорът кара нервно и бързо, за да навакса време.

 

Около час след полунощ автобусът пристига в Пловдив и оставя пътниците там, за да чакат друг автобус до София. Такъв обаче не пристига до 3 часа сутринта.

 

Пътниците многократно звъняли на шофьора, който трябвало да дойде и да ги върне в София, но така и не получили точна информация дали и кога ще се появи. След няколко часа на студа започнали да търсят алтернативни варианти, за да се приберат в столицата.

 

След злополучното прибиране, двама от мъжете многократно търсят контакт с представител на автобусната фирма, но среща им е отказвана.

 

"Искаме да заведем жалба срещу тях. Имаме намерение и да осъдим тази фирма. Цялата група сме готови да заведем дело", категорични бяха пътниците пред Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна