IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
12:35 | 16 март 2019
Обновен: 08:56 | 24 април 2024

МВР: Стрелецът от Нова Зеландия е пътувал у нас като турист

Няма данни за терористична дейност на територията на България, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов

По материала работи: Пламен Янков
МВР: Стрелецът от Нова Зеландия е пътувал у нас като турист

Обвиняемият за нападенията в Нова Зеландия е пътувал из България сам в края на миналата година, заявиха от МВР. Стрелецът е бил у нас в периода от 9 до 15 ноември 2018 г.

 

Според данните на службите австралиецът е пътувал из страната ни като турист. Наел е кола от София. Използвал е истинските си документи за самоличност и по време на престоя си у нас е преспивал на няколко места в страната. Всички те са ясни за МВР.

 

Службите изясняват имал ли е контакти с български или чужди граждани на територията на страната ни.

 

„До този момент категорично няма данни за терористична дейност на територията на България. Идвал е в страната ни като турист. Проверяват се местата, където е преспивал”, заяви на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от Би Ти Ви.

 

Припомняме, че 28-годишният Брентън Тарант откри стрелба в две джамии и изби 50 мюсюлмани в новозеландския град Крайстчърч. Той беше изправен пред съда, който постанови да бъде оставен под стража до 5 април. Тарант е посетил исторически места в България миналата година. Наел е автомобил и е посетил исторически забележителности в Дряново, Плевен, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково и Банско. На 15 ноември е заминал за Букурещ, където отново е наел автомобил до Унгария. 

Коментари

Новини Варна