IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
19:25 | 20 март 2019
Обновен: 23:59 | 18 април 2024

Пуснаха кмета на Червен бряг, утре повдигат обвинения

Пари изтичат отвсякъде, заяви главният зам.-главният прокурор

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: община Червен бряг

Освободиха кметът на Червен бряг Данаил Вълов след като той даде показания в местното РПУ. По-рано днес Вълов и още петима общински служители бяха задържани за злоупотреби по програмата "Топъл обяд".

 

Кметът дори е пристигнал в Общината и ще участва в заседание на комисия, заяви пред БНР секретарят на общината Николай Недков, цитиран от dnes.bg.


"Това, което не мога да коментирам повече, но аз съм спокоен и ръководството е спокойно, тъй като този проблем мисля, че е изчистен от управляващия орган, изчистен от хората, които тука по места работят", заяви той.

 

Утре ще стане ясно на кого, освен на кмета на Червен бряг,  ще бъде повдигнато обвинение, каза заместник главният прокурор Иван Гешев.

 

"Ситуацията е като в ТЕЛК, НОИ и един куп други държавни структури, пари изтичат отвсякъде. Пари има, но се краде много, казвам го откровено, не визирам конкретния човек, за да не наруша конституционно гарантирани негови права и презумпции. Да използвам този случай да обобщя това, което се вижда като данни по досъдебните производства", увери Гешев.

 

Заместник главният прокурор Иван Гешев съобщи, че официално шестима души са задържани за 24 часа, сред тях е и кметът на Червен бряг.  Утре ще стане известно на кои ще бъдат повдигнати обвинения и дали ще бъде поискано по-продължително задържане на задържаните днес с полицейско задържане.

Коментари

Новини Варна