IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
19:51 | 16 април 2019
Обновен: 00:09 | 19 април 2024

500 обяви за счетоводители на месец, парите - над 700 лв.

Търсят се още инженери, кадри за машиностроенето...

По материала работи: Пламен Янков
500 обяви за счетоводители на месец, парите - над 700 лв.

Около 500 обяви за счетоводители и икономисти има средно на месец в Бюрата по труда. Това каза изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, който участва в откриването на третото издание на форума "Кариери УНСС 2019", пише dnes.bg.

 

Икономическите специалности са търсени, включително и в малките градове, коментира Николов. Предлаганото заплащане е над 700 лева.

 

По думите му много търсени в момента са инженерните кадри, кадри за машиностроенето, както и много хора за ресторантьорството за летния сезон.

 

Реализацията на студентите на УНСС е 97%, похвали се ректорът на университета проф. Стати Статев.

 

По думите му мнението на работодателите е, че завършването на УНСС е достатъчен атестат за тях, за да наемат някого на работа.

 

Новото през тази година на форума са мениджърски програми. Студентите ще могат да се обучават в период от две години, като чрез програмите ще им се даде шанс да заемат ръководни позиции без предварителен опит.

 

Във форума участват над 60 големи български и международни компании, предлагащи стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори от сферата на ИТ, консултантски фирми, рекламни агенции, производители, търговски фирми, финансови институции, банки и телекомуникации. 

 

Предвижда се да бъде изграден и постоянен информационен кът за ежедневни срещи между студенти, представители на държавното управление и работодатели.

 

През 2018 г. кариерният форум в УНСС беше посетен от близо 6500 студенти.

Коментари

Новини Варна