IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
20:39 | 16 април 2019
Обновен: 21:35 | 19 април 2024

След присъдите: Иванчева и Петрова в сливенския затвор

Главният прокурор коментира, че справедливостта е възтържествувала

По материала работи: Пламен Янков
След присъдите: Иванчева и Петрова в сливенския затвор

Десислава Иванчева и Биляна Петрова на път за сливенския затвор. Това се налага, след като вчера двете получиха съответно 20 и 15 години лишаване от свобода.


Заради тежките присъди, спецсъдът не уважи искането на защитата им те да останат под домашен арест.

 

Във видимо добро настроение, минути преди да чуят решението на съдия Иво Хинов, Десислава Иванчева и Биляна Петрова се снимаха за спомен в спецсъда. Убедени, че Темида ще бъде благосклонна към тях.

 

Съдът обаче намери, че исканите от Иванчева 20 евро на квадратен метър застроена площ от новите сгради в "Младост" били за нея, не за обществото.

 

Посредникът при искания подкуп - Петко Дюлгеров, проговори. Но едва след като чу, че ще изкара следващите 12 години в затвора.

 

"Това, което направи Ваклин, не знам наистина как спи, това е толкова долна ниска провокация, но тя е същита с много бели конци", коментира Дюлгеров, цитиран от dnes.bg.

 

От Велико Търново главният прокурор Сотир Цацаров изрази увереност, че безпрецеднтните присъди ще бъдат потвърдени и на по-горните инстанции.

 

Защитата на тримата осъдени има 15-дневен срок да протестира. А съдия Иво Хинов - месец, за да напише мотивите си.

Коментари

Новини Варна