IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
10:41 | 23 април 2019
Обновен: 10:35 | 24 април 2024

Превозвачи негодуват: Като опитни зайчета сме!

Искат да не се плаща тол такса за превоз на пътници

По материала работи: Пламен Янков
Превозвачи негодуват: Като опитни зайчета сме!

Задълбочава се недоволството на превозвачите срещу тол системата. От автобусния бранш са категорични, че не могат да плащат исканите такси и призоваха да не важат за обществен превоз на пътници. В четвъртък ще се състои среща на различните сдружения на превозвачите, на която се очаква да излязат с обща позиция.


Превозвачите продължават да негодуват срещу тол системата. Автобусните превозвачи отсичат, че не могат да плащат исканите такси и призоваха тол системата да не важи, когато става въпрос за превоз на пътници.


Предстои в четвъртък различни сдружения на превозвачите да се срещнат и да излязат с обща позиция.

 

"Ние още от началото на тази година обявихме, че ще има сериозен проблем с тол системата, тъй като нямахме никаква информация какви са цените, които предстои да бъдат въведени и настояхме автобусният транспорт да остане на винетна система, както в много европейски държави", посочи пред Bulgaria ON AIR Магдалена Милтенова от Асоциацията на българските превозвачи.

 

По думите ѝ дори 1 стотинка на км пробег ще бъде 100% по-висока от това, което в момента се плаща и със сигурност ще се отрази и на цената на билетите.

 

Според нея хората, които изготвят тези системи, ги правят да изглеждат добре за държави като Германия или други европейски държава с много по-високи доходи от България.

 

"В момента ние сме първата държава в Европа, която ще таксува второкласни и третокласни пътища. Ние се чувстваме като опитни зайчета, върху които се експериментира, а това рефлектира върху крайния потребител", изрази възмущението си Милтенова.

 

Тя допълни, че автобусният бранш е в колапс и има изключително големи проблеми по отношение на нерегламентирания транспорт, липсата на средства за финансиране по европейските фондове и др.

 

Магдалена Милтенова отправи апел към управляващите да не ги използват като "опитно поле" за експерименти, които няма да доведат до нищо полезно.

Коментари

Новини Варна